میگون نگین قصران

میگون نگین قصران

meygoon negine ghasran
میگون نگین قصران

میگون نگین قصران

meygoon negine ghasran

ویژگیها و معروف ترین کوهها و قله های شمیرانات

ویژگی  طبیعی منطقه شمیرانات ( قصران و شمیران) و لواسانات متاثر از توپوگرافی و ناهمواری های است که سراسر سطح این منطقه را در بر گرفته . ارتفاع متوسط این منطقه حدود ۲۰۰۰ متر است . این منطقه در عریض ترین قسمت های رشته کوه البرز قرار دارد . بخشی از دیواره جنوبی البرز مرکزی از گردنه قوچک تا قله سر توچال و گردنه شهرستانک در شمال تهران از این منطقه میگذرد. رشته با عظمت خرسنگ و کلون بستک با دامنه های پر شیب و پوشیده از برف و داشتن چندین قله بالای ۴۰۰۰ متر ارتفاع٫ ابهت خاصی به شمالی ترین قسمت  این منطقه بخشیده است.قله خلنوی با ۴۳۷۵ متر ارتفاع بلندترین نقطه در سطح منطقه  است و در مجموع ارتفاع ۵۰ قله ان بیش از ۳۰۰۰ متر است .  

مهمترین قله ها و کوه های معروف منطقه 

 

۱ - آ بک - شمال شرقی میگون ارتفاع ۳۴۸۸ متر 

۲ - اسبی اوا - شمال غربی درکه ارتفاع ۳۰۴۵  

۳ - اتشکوه - شمال افجه ارتفاع ۳۷۱۳  

۴ - اسبی کالک - شرق گرمابدر ارتفاع ۳۸۱۵  

۵ - اسپیلت - شمال شرقی دربند ارتفاع ۲۹۰۰  

۶ - الله بند - شمال غربی اهار ارتفاع ۳۳۵۵  

۷ - اورجین - شمال کلوگان ارتفاع ۲۹۳۳  

۸ - برج پارو - شمال غربی ایگل ارتفاع ۳۰۰۰ 

۹ - برج خلنو - شمال شرقی شمشک ارتفاع ۴۲۶۸  

۱۰- پلنگ چال - شمال درکه ارتفاع ۳۵۰۰  

۱۱- پیاز چال - شمال شرقی در بند ارتفاع ۳۵۸۵  

۱۲- تلهرز - شمال دار اباد ارتفاع ۳۱۶۰  

۱۳- توچال - شمال تهران ارتفاع ۳۹۳۳  

۱۴- جان استون - شمال شرقی لالان ارتفاع ۴۰۰۰  

۱۵- خاتون بارگاه - شمال گرمابدر ارتفاع ۳۸۷۷  

۱۶- خرسنگ - شمال ابنیک ارتفاع ۳۹۵۵  

۱۷- کلون بستک - شمال غربی در بند سر ارتفاع ۴۱۵۶  

۱۸- دار اباد - شمال داراباد ارتفاع ۳۱۴۰  

۱۹- دو شاخ - شمال غربی درکه ارتفاع ۳۰۳۵  

۲۰- روته - شمال روته ارتفاع ۳۱۸۲  

۲۱- سای - شمال امامه ارتفاع ۳۲۰۰  

۲۲- سرک چال -شمال شرقی شمشک ارتفاع ۴۲۱۰  

۲۳-سیاه بند - جنوب ایگل ارتفاع ۳۲۹۷  

۲۴- خانیک - شمال غربی میگون ارتفاع ۲۹۷۲  

۲۵- سی چال - جنوب غربی دربند سر ارتفاع ۳۷۱۹  

۲۶- شاه نشین - شمال درکه غرب قله توچال ارتفاع ۳۸۷۶  

۲۷- قزقان چال - جنوب غربی شکراب ارتفاع ۳۷۸۰  

۲۸- قلعه دختر - شمال غربی اهار ارتفاع ۳۲۲۹  

۲۹- کاسونک- جنوب شرقی گرمابدر ارتفاع ۳۶۹۱  

۳۰- کافر راه - جنوب شرق گرمابدر شمال افجه ارتفاع ۳۶۷۱  

۳۱- کلک چال - شمال جماران ارتفاع ۳۳۲۵  

۳۲- کلون پیره زن - شمال شرقی امامه ارتفاع ۳۸۴۲  

۳۳- ورجین - شمال لشکرک شرق رودک ارتفاع ۲۹۵۵  

۳۴- ورزا - شمال لالان ارتفاع ۴۰۲۸  

۳۵- هم هن - شرق فشم ارتفاع ۳۵۹۰  


 

  


 

  


 

 

 

شرکت در طرح وبلاگ نویسی حسینی

به اطلاع کلیه دوستان میرساند با توجه به لزوم بازخوانی واقعه کربلا از کسانی که مایل به درج مطلب در این خصوص یا موارد مرتبط با عزاداری حسینی در جایجای ایران و جهان هستند دعوت میشود مطالب خود را در قسمت تماس با من در این وبلاگ یا به ادرس ایمیل fspsnow@yahoo.com درج نمایند ،باز هم از شرکت شما در این طرح تشکر مینماییم. مطالب ارسالی شما بزودی در این وبلاگ با درج نام کاربری منتشر میگردد و در ادامه مطالب منتشر شده  در مسابقه بوی سیب شرکت داده میشود.

حسینیه بزرگ میگون میزبان عزاداران حسینی

حسینیه بزرگ میگون که با توجه به شنیده ها در ۹۵۰ ه ق بنا شده  ٬ از مکانهای با سابقه تاریخی شمیرانات و میگون میباشد . معماری حسینیه طوری طراحی شده که سکوٌیی در وسط حسینیه وجود دارد که محل اجرای تعزیه میباشد و حاضرین در چهار طرف ان در دو طبقه ٬ تعزیه مشاهده مینمایند . معمولا دهه اول محرم رونق خاصی در میگون دارد . روز ها تعزیه خوانی ٬ و شبها ٬عزاداری << که به صورت دسته های سینه زن و زنجیر زن از بیرون از حسینیه وارد حسینه شده و عزاداری مینمایند >> و پذیرایی از عزاداران ٬ توسط کسانی که طعامی به صورت نزری برای عزاداران و حاضرین در حسینیه  تهیه نموده اند انجام میگردد . میگون از گذشته تا به امروز دارای چهار محله << بالا محل ٬ سادات محله ٬ کیا محله و پایین محله >> بوده و هست ٬ که هر شخصی که نزری تهیه مینمایید  از عزاداران محله خود ٬ در حسینیه << عزاداران هر محله ای در ضلع و مکان خاص خود می نشینند>> پذیرایی مینمایید . در گذشته هر کس بنا به وسع خود غذایی در خانه طبخ میکرد ودر مجمهای  <سینی بزرگ>  برای غزاداران به حسینیه می اورد ٬ به صورتی که انواع اقسام غذا ها هنگام پذیرایی در حسینیه دیده می شد و معلوم نبود چه  نوع غذایی به چه کسی میرسید ٬ بعد ها با اضافه شدن جمعیت میگون ٬ بنا به در خواست کسانی که می خواستند محله خود را پذیرایی نمایید هر شب یک خانواده کل محله خود را پذیرایی میکرد که این امر تا حدودی امروزه نیز اجرا میشود ٬ با این تغییر که پذیرایی به صورت گروهی << چند نفر هزینه های طبخ غذا را به عهده میگیرند >>  نیز انجام می شوند .